Mr. BEE på Danmarksturné – mød DAVE GOULSON

 In Kommende events, Nyheder

AFLYST: Vi har desværre set os nødsaget til at udskyde foredragsturneen med Dave Goulson til senere på året. Billetkøbere får direkte besked. Vi beklager!

"Humlen ved det Hele" var navnet på Dave Goulson første bog - og den røg direkte ind på bestsellerlisten i hjemlandet, England.
Den er oversat til mange fremmedsprog, blandt andet dansk, og hans begejstrede fortælling om kærligheden til humlebier smitter nu læsere verden over.
Folk læser hans bøger som ren skønlitteratur, og han giver foredrag over hele verden.

For andet år i træk har PLAN Bi inviteret VERDENS FØRENDE BI-PROFESSOR TIL DANMARK.

24. APRIL KL. 19.00 - HERNING
25. APRIL KL. 19.00 - SVENDBORG
26. APRIL KL. 19.00 - MØRKØV
27. APRIL KL. 13.00 - FREDERIKSSUND

FIND BILLETTER HER


Den fjerde bog fra Goulson hånd udkommer til juli - altså på engelsk.
Men du kan allerede nu få en lille forsmag, for den elskelige bi-professor kommer til landet med et helt nyt foredrag, som tager udgangspunkt i den kommende bog: "The Garden Jungle - or gardening to save the Planet".

Dave Goulson er en gudsbenået fortæller, som holder foredrag i hele verden om sin barndoms kærlighed til humlebier, som også gik hen og blev hans profession - han forsker i vilde bier og bestøvning på University of Sussex.

Dave Goulson er en af Storbritanniens førende eksperter i humlebier, professor i biologi og en anerkendt naturforkæmper. Hans første bog om humlebier har længe ligget på bestsellerlisten i England og er oversat til mange sprog.
Til juli kommer den fjerde i rækken: The Garden Jungle, og det er den, dette foredrag tager udgangspunkt i.

FOREDRAGET FOREGÅR PÅ LETFORSTÅELIGT ENGELSK.

Fra Goulsons foredrag i Værløse i 2018.

Inden Dave Goulson går på, vil Nina Launbøl Hansen, stifter af naturorganisationen PLAN Bi, besvare dét ene spørgsmål, som PLAN Bi bliver stillet oftest: "Hvorfor giver I os ikke bare en liste med de bedste planter, man kan fodre vilde bier med?".

"Hvis det var så nemt, så havde vi lavet sådan en liste for længst," fortæller Nina Launbøl Hansen, "men sagen er, at cirka hver fjerde vilde bi-art er mere eller mindre kræsen - og at frøblandinger slet ikke er nok, hvis du vil fodre dem alle. Der er vilde bier som kræver en bestemt slags pollen, for at ville formere sig, mens atter andre kræver træer, buske, bestemte blade eller f.eks. lerjord."

Foredraget vil give eksempler på, hvad forskellige arter vilde bier kræver.
Men der vil også komme masser af eksempler på, hvordan du med simple indsatser kan få nogle spændende bi-øjeblikke at kigge på i haven eller på altanen.

Imellem de to foredrag vil der være en pause, hvor du kan få signeret en bog af Dave Goulson - eller købe en af hans bøger.
Du kan også få en snak med PLAN Bi - eller kigge ind i et bi-hotel-observatorium, ligesom det vil være muligt at købe en øl/vand/sandwich.

Medlemmer af PLAN Bi har muligheden for at invitere en ven med til foredrag - og spare 100,- (50,-/billet).
Du kan melde dig ind her: https://planbi.dk/bliv-bi-ven/

Recommended Posts