Kursus i god BI-SKIK 18. januar på Gerlev Kro

Stor interesse for kursus om vilde bier

Trods stor, lokal konkurrence fra et borgermøde om den kommende broforbindelse over Roskilde Fjord, og konkurrence fra en VM-håndboldkamp, lykkedes det PLAN Bi at trække fulde huse onsdag til en snak om vilde bier, bestøvning, biodiversitet samt planen for at redde dem – først i Frederikssund kommune, men på sigt i hele landet. En kommune ad gangen.

Først fortalte stifter af PLAN Bi, Nina Launbøl Hansen kort om planerne for at få startet den første lokalafdeling af PLAN Bi op i Frederikssund kommune, og hvordan blandt andet medlemmerne i COOP´s brugsforeninger kan hjælpe med dette.

Dernæst tryllebandt bi-ekspert, Charlotte Skov, de over 70 mennesker ved at fortælle om nogle af vores mange arter af vilde bier. Hvad kan bierne lide at spise, hvor bor de, og hvordan og hvorfor vil det være en god idé at passe lidt bedre på dem?

Hun startede helt fra bunden med at forklare, hvad en bi egentlig er for noget, og hvordan man skelner den fra de andre insekter, som besøger blomsterne, såsom hvepse, fluer og sommerfugle.

Tilhørerne lærte blandt andet også, at ikke alle farver af blomster er lige gode bi-blomster. For eksempel “ser” bier ikke farven rød. Man kan godt finde humlebier, som besøger røde valmuer om sommeren, men generelt: Vil du tiltrække bier, så er det blomster af en anden farve, som skal til.

Efter foredraget trak mange med ud i haven ved Gerlev Kro til en snak om, hvordan man kan lave et bi-hotel, og hvordan det skal anbringes, hvis bierne skal få lyst til at flytte ind.

Det var simpelthen FANTASTISK at mærke den store nysgerrighed og spørgelyst om bier og bestøvning.