Mød bestyrelsen i PLAN Bi

 

 Kaj Elgaard, formand. Tidl. chefredaktør på bl.a. Frederikssund Avis og Ude og Hjemme:

Når man har muligheden, så kan man lige så godt gøre noget godt for naturen. Ikke som Mao, der ville redde høsten ved at udrydde spurvene. Da de var væk, åd insekterne kornet i stedet. Mennesket skal være varsomt med indgreb i naturen!

Landmænd kæmper i dag med både dårlig økonomi og dårlig presse. Jeg vil ikke være den, der slår bønderne oven i hovedet og siger fy. Men jeg vil gerne være den, der skaber en dialog, hvor landmanden med en minimal indsats og uden at sætte noget videre til – kan være med til at gøre en stor forskel for Danmarks vilde bier.

 

 

 Ole Find Jensen, næstformand. Tidligere borgmester i Jægerspris og Frederikssund:

Biodiversitet er en betingelse for vores alle sammens ve og vel, og jeg er fascineret af, at vi har hele 286 arter af vilde bier i Danmark.

Jeg sætter pris på, at det her projekt er udsprunget lokalt i Frederikssund. Men først og fremmest synes jeg, at PLAN Bi adskiller sig fra andre naturorganisationer ved at koncentrerer sig om at få alle parter til at trække på samme hammel, til at arbejde sammen, i stedet for at grave skyttegrave og banke hinanden oven i hovedet. Jeg tror, at PLAN Bi kan blive et fremragende eksempel på, at med samarbejde kan alt lade sig gøre – også i naturen.

 

 

 

 

 Nina Launbøl Hansen, stifter og bestyrelsesmedlem. Journalist og iværksætter:

For mig er det indlysende, at mennesket ophører med at eksisterer uden bestøvning. Står vi så med det ene ben i graven? Nej. Men har vi først udryddet de vilde bier, så kan vi ikke bare få dem igen. Derfor skal vi handle nu.

Ophævelsen af randzonerne i 2016 var en rigtigt dårlig nyhed for de vilde bier. Vi skal ikke have færre bier - vi skal have flere! For din, min, vores, verdens og vores børns skyld. I 2050 vil vi være ni milliarder mennesker på jorden – vi har brug for al den bestøvning vi kan få! PLAN Bi er de mange bække små, som gør en stor å.