NU kommer der FRØBLANDINGER til VILDE BIER

 In God bi-skik, Nyheder

Glashofs Legat har netop ydet en donation til PLAN Bi. Nu begynder arbejdet med at udvikle frøblandinger målrettet vores vilde bier.

PLAN Bi har fået troen på julemanden igen, efter GLASHOFS LEGAT bare fire dage inden juleaften meddelte os, at bestyresen har besluttet at støtte udviklingen af tre frøblandinger specielt målrettet vores vilde bier.
Vi TAKKER mange gange på biernes vegne!

Hvis du forestiller dig, hvor mange penge der er puttet i at udvikle frøblandinger til honningbier - altså til én art. Så prøv lige at gange dette tal med 234, som ca. er det antal arter af VILDE BIER, som vi tror, der lever i Danmark pt.
Det er et kæmpe arbejde. Det kræver meget tid. Det kræver specialviden.
Derfor er det også en opgave, som vi har været nødt til at fondssøge til - vi KAN ikke løfte opgaven alene i så lille en org som PLAN Bi, men nu kan vi altså endelig komme i gang. Hurra!

Det bliver seniorforsker Beate Strandberg, AU, og lektor Hans Henrik Bruun, KU, som kommer til at stå for selve udvælgelsen og sammensætningen af frø. Vi glæder os så meget til dette samarbejde!

Beate Strandberg, AU

Hans Henrik Bruun, KU.

 

Vi har allerede taget "første spadestik" i håbet om, at nogen ville støtte projektet.
Derfor regner vi med at have tre frøblandinger klar allerede i sommeren/efteråret 2019.

Frøblandingerne vil være af hjemmehørende, vilde, primært flerårige arter, og alle frøene vil være produceret UDEN brug af insektgift!

Blandingerne vil kunne bruges som alternativ til en græsplæne hos private, virksomheder og kommuner f.eks. Desuden vil de kunne bruges som "bi-striber" i landbrugsland.

Der vil, som det første, blive lavet en blanding til "alm." lerjord, en til tør og sandet jord, og en frøblanding til fugtig muldjord.

Se, det var en ÆGTE julegave 🙂

Glædelig jul fra PLAN Bi

Recommended Posts