PLAN Bi crowdfunder bi-hotel-observatorier

Følg VILDE BIERS livscyklus

I et bi-hotel-observatorium kan du følge vilde biers livscyklus – helt tæt på.

Vores vilde bier er pressede – af mangel på blomster og steder, hvor de kan lægge deres æg. Af pesticider og ja – af vores husdyr: Honningbierne. Men vi har brug for vilde bier. De hjælper både med bestøvningen af vores sundeste madvarer, og de er eksperter i at bestøve vores vilde blomster.

Vi har 233 arter af bier i Danmark – kun én hedder honningbi og bor i et bistade. Der er både humlebier og solitærbier, som enten ”bor” i jorden eller i hulrum. Nu er det på tide, at ”de vilde” kommer ind i kampen om at byde på ”noget at se på”.
Vilde bier er nemlig mindst lige så spændende at følge som honningbier!
Og selvom vi ikke får noget spiseligt som honning til gengæld fra de vilde bier, så byder de på mange timers spændende underholdning.

Nu giver PLAN Bi dig mulighed for, at hjælpe med at øge kendskabet til nogle af vores vilde bier, nemlig dem som hedder ”hulboende solitær-bier”. De lægger æg i lange, smalle hulrum – det er dem, som gerne vil flytte ind i et bi-hotel.

I vores crowdfunding-kampagne kan enten:
Bestille et bi-hotel-observatorium til din egen have/altan
eller
Du kan bestille tre bi-hotel-observatorier til “skole-puljen” – så hjælper du med at give vores unge mennesker kendskab til vilde bier.

PROTOTYPE

 LINK TIL CROWDFUNDINGKAMPAGNEN HER

SKRIV DIN SKOLE PÅ LISTEN OG FÅ ET GRATIS BI-HOTEL-OBSERVATORIUM TIL JERES BIOLOGILOKALE