Skal vilde bier virkelig “ædes ud af huset”, for at vi kan få økologisk honning?

I Danmark er det eneste sted, der kan produceres økologisk honning, i vores naturområder. Men skal der virkelig opsættes millioner af husdyr i NATUR, for at du og jeg kan æde honning med “god” samvittighed?

Danmark ER et landbrugsland. Og selvom vi er mange, der køber så meget økologisk, som vi kan, så har vi altså ikke nok sammenhængende, økologisk landbrug til, at man kan producerer øko-honning i landbrugsland. For honningbier kan flyve langt efter en god nektarkilde – op til 5km.

Så tilbage er der kun vores naturområder – hvis nogen ønsker at producerer øko-honning.
Og hvor der er penge at tjene, står der altid nogen klar til at tjene dem.

Derfor har biavlere, med Naturstyrelsens velsignelse, sat honningbier op i SAMTLIGE NATUROMRÅDER i Danmark!

Se områder udpeget til øko-biavl

På dette interaktive kort kan du zoome ind og se, alle de områder i Danmark, som er udpeget til såkaldt “øko-biavl”. (Siden vi skrev denne artikel, er kortet over øko-biavls-arealerne flyttet – igen, igen! Men vi “flytter” med!)
Nu finder du det her:
https://miljoegis.mim.dk/spatialmap?profile=lbst
(Du skal åbne fanen: “Arealer godkendt til økologisk biavl”, og derefter vælge år)

Biavlsfri naturnationalparker

For at hjælpe vilde bier, og alle de andre blomstersøgende insekter, som vi alle ved, er helt på spanden, så blev det besluttet, at der ikke ville blive tilladt biavl i de nye naturnationalparker.

Men dem har SVM-regeringen så besluttet at sylte:

I fem af de 15 naturnationalparker er arbejdet dog gået i gang – hvilket også vil sige, at biavlerne er blevet smidt ud.

Men fordi der aldrig nåede at blive indført honningbi-fri bufferzoner omkring naturnationalparkerne, så er det her resultatet, som du kan læse det i økologernes eget blad – biavleren sætter da bare sine honningbier op lige ude på den anden side af naturnationalparkens hegn:

Det er mængden, den er gal med

Nu er det jo ikke fordi, honningbier er “dårlige” dyr – der er bare så mange af dem.

Hvis du ser på billedet, så står der 11 bistader på rad og række lige udenfor hegnet til naturnationalparken.
Der er mellem 60 og 80.000 honningbier i hvert stade.
Altså står der over 800.000 bi-munde her – der ikke kun selv skal mættes, de skal også samle nektar til deres mennesker, og pollen til deres eget afkom.

HONNINGBIEN ER IKKE ET PROBLEM – MÆNGDEN AF HONNINGBIER ER PROBLEMET

Hvor meget pollen og nektar tror du, der bliver tilbage til vilde bier, sommerfugle, svirrefluer osv. inde i naturnationalparken, når kæmpe sværme af flyvende husdyr kommer væltende ind over hegnet?

Vi ved det ikke.
Dét vi ved er, at honningbierne i hvert eneste bistade indsamler så meget pollen, at det ville kunne blive til “madpakker” til 100.000 æg af en vild bi – alene i de tre sommermåneder:
https://planbi.dk/saa-meget-pollen-skal-der-til-for-at-lave-en-ny-bi/

Honning med god samvittighed

Som du kan forstå, så kan du altså ikke presse nogen som helst landmænd til at “gå økologisk”, ved at købe økologisk honning.

ØKOLOGISK HONNING PRODUCERES UDELUKKENDE I VORES NATUROMRÅDER!

Hvis du synes, det giver dig god samvittighed at tage maden ud af munden på de vilde bestøvere – så, by all means , køb økologisk honning.

Men hvis du gerne vil give en hånd til NATUR og BI-BIODIVERSITET i Danmark, så er det i hvert fald ikke øko-honning, du skal putte i kurven!

Plan Bi arbejder for Danmarks vilde bier.
STØT vores arbejde – Bliv medlem.
https://planbi.dk/bliv-bi-ven/