Bi-dokumentation “forsvinder” efter TV beder om minister-kommentar

Nu kan hr. og fru Danmark ikke længere selv slå op og se, hvor i deres nærområde Miljø og Fødevareministeriet har inviteret biavlere til at opsætte honningbier til økologisk honningproduktion.


Det kunne ellers godt have stor, lokal bevågenhed, for langt de fleste udpegede områder er nemlig vores allesammens naturområder.
Årsagen til det er, at vi langt fra har økologisk landbrugsareal nok til at dække forbrugernes køb af øko-honning – vi importerer øko-honning. Det marked vil biavlerne gerne have del i, og sådan er ministeriets blik faldet på vores naturområder.

SE DEN NYESTE UDVIKLING I SAGEN NEDERST I DENNE ARTIKEL.

De lilla områder angiver, hvor økologisk biavl forventes at kunne godkendes i 2017, skriver Miljø – og fødevareministeriet selv på deres interaktive kort fra foråret.


Der er bare det ved det, at de lilla områder pludselig er forsvundet her i juledagene – forklaringen står der stadig, men udpegningerne er væk.
Pudsigt nok forsvinder dokumentationen, for hvor ministeriet vil tillade biavl til øko-honning, bare dage efter TV2 Lorry udbad sig minister Esben Lunde Larsens kommentar på et indslag bragt den 22. december.
Et indslag hvor PLAN Bi påpeger det dybt ironiske i, at vi nu inviterer millioner af ekstra husdyr ud i vores naturområder. Det er jo bare få måneder siden, vores naboer i Tyskland offentliggjorde, at de mener at have mistet op mod 4 ud af 5 flyvende insekter i deres naturområder i løbet af de seneste 30 år – og intet tyder på, at det skulle se anderledes ud i Danmark.

Når vi nu ved, at vores 232 arter af vilde bier er dybt pressede, skal vi så invitere vores husdyr ud og spise deres mad? For der bliver jo ikke flere blomster, og altså mere bi-mad, i et naturområde, af at der kommer millioner af nye bier flyvende.
Vi kan øge mængden af blomster i landbrugsland og vores byer, men i vores naturområder, skulle der jo være plads til naturen…

Men nu er dokumentationen for, i HVILKE NATUROMRÅDER disse “øko-bier” kunne få ministeriel tilladelse til at bo, altså fjernet. Du kan ikke længere gå ind og zoome ind på dit lokalområde, for på den måde at få indblik i ministeriets planer for øko-honningproduktion i naturområder nær dig.

Heldigvis har vi i PLAN Bi løbende affotograferet dele af ministeriets kort.
Det giver ikke det fulde billede, man vi kan stadig vise, at planen blandt andet omfatter at inviterer honningbier ud i:

Det helt nyudråbte Kongernes Nordsjælland:

På Nord-Møn og Nyord – som netop i år er blevet udråbt til FN Biosfæreområde:

I Nationalpark Thy og Lille Vildmose:

I Nationalpark Vadehavet:

PLAN Bi finder det dybt bekymrende, at dokumentation på den måde pludselig forsvinder fra ministeriets hjemmeside.
Man skulle tro, at man havde andet at tage sig til i et ministerium i juledagene, så tankerne falder helt af sig selv på, om henvendelsen fra TV2 Lorry kan have noget at gøre med den pludselige oprydning i gamle kort…

SIDSTE NYT:

SE KORTET HER