HONNINGBIER I NATUROMRÅDER?

KAMPEN OM AUSTRALIENS NEKTAR OG POLLEN
I det sydlige Australien kæmper biavlere for at komme ind i flere nationalparker i én stat.
Samtidig kæmper delstatsregeringen i nabostaten en kamp for at stå fast på beslutningen om, at alle honningbier skal være ude af deres nationalparker inden 2024.

I Queensland, Australien, besluttede man for godt ti år siden, at i 2024 skulle alle honningbier være ude af alle statens nationalparker.
Men som deadline nærmer sig, stiger presset fra biavlernes organisation for at få lov til at fortsætte med at have bistader i nationalparkerne:
Læs artiklen i “Protected” – et magasin for Queenslands nationalparker:
https://npaqueensland.worldsecuresystems.com/…/Protected%20…

I nabostaten, South Australia, har biavlere lov til at opstille bistader i 14 af statens 359 nationalparker/beskyttede områder.
Men det er slet ikke nok, mener den lokale biavlersammenslutning.
For i takt med at mandelproduktionen i området stiger, så mangler biavlerne i højere og højere grad steder, hvor de kan “parkere” deres bier, når mandeltræerne ikke blomstrer.
Men i stedet for at kører millioner af honningbier ind i mandelmarkerne, i de par uger hvor de blomstrer – så skulle mandel-avlerne hellere plante godt med hjemmehørende planter omkring og mellem mandeltræerne, og på den måde tiltrække flere vilde bier til bestøvningen, mener en professor fra University of Adelaide.
Læs hele artiklen hos ABC News:
http://www.abc.net.au/…/beekeepers-call-for-more-f…/10008254