Honningbier i vores naturområder – indslag fra TV2 LORRY

 In Fakta om bier, Nyheder

I bestræbelserne på at få mere dansk, øko-honning på hylderne har Landbrugs- og miljøministeriet inviteret biavlere til at opsætte flere honningbistader i en stor del af vores naturområder.

Det synes PLAN Bi er en rigtig dårlig idé, når vi nu ved, at flyvende insekter er under ekstremt pres i disse intensive landbrugstider.

Derfor kørte vi med TV2 Lorry til Nordskoven i Hornsherred - et af de områder, som ministeriet har peget på til mulig økologisk honningbiavl.

Biavlerne forsøger at overbevise os alle om, at deres husdyr udfører en vigtig bestøvningsopgave.
Ja, måske hos landbruget. Men ikke i vores natur. Bestøvningen fejler ikke noget i vores naturområder, så længe vi passer på de gode populationer af vilde bier, vi har der.

Men skoen trykker her:

...det medfører, at der i dag importeres over 600 tons økologisk honning årligt. Et marked, som danske biavlere ikke kan få del i.

Sådan skriver Danmarks Biavlerforening i en pressemeddelelse, hvor de kritisere ministeriets nye regler for øko-honning for slet ikke at være vidtgående nok!

LÆS HELE PRESSEMEDDELELSEN HER

PLAN Bi synes ellers ministeriets nye plan for, hvordan vi kommer fra forårets fem øko-biavlere til 300 i 2020 er RIGELIGT vidtgående.
Langt de fleste områder er nemlig vores naturområder - og der skal vi ikke have flere husdyr!

 

Hvis du vil vide meget mere om vilde bier, humlebier, konkurrencen mellem honning- og vilde bier, så und dig selv en aften i selskab med den engelske professor DAVE GOULSON, når han gæster Danmark til januar.

Kolding, Skørping, Vordingborg og Værløse.
LÆS MERE OM FOREDRAGSRÆKKEN HER

 

Recommended Posts