Naturområder plejes udfra kultursyn – ikke natur.

Vi “plejer” både Rebild Bakker og Nordby Bakker på Samsø, så de er direkte insektfjendske. ALT der kunne blomstrer, bliver enten ædt af får – eller fjernet med maskiner.

De dårlige eksempler på, hvordan vi mennesker ødelægger naturarealer med vores “kultursyn” og vores økonomiske interesser, kommer som perler på en snor i disse dage.

Først tog naturformidler, Morten DD Hansen, Rebild Bakker under kærlig behandling:

Der er i øvrigt INTET lovformeligt krav om, at Rebild Bakker skal henligge som en øde gråbrun ørken:

“Rebild Bakker var tidligere fælles græsningsareal for Rebild-bøndernes kvæg. I 1912 erhvervede en gruppe dansk-amerikanere arealerne og skænkede dem herefter til den danske stat. Til gavebrevet var knyttet tre betingelser: Området skulle henligge i naturtilstand, det skulle være tilgængeligt for alle og dansk-amerikanerne skulle have lov at afholde arrangementer i bakkerne på amerikanske festdage. Området fik navnet “Rebild National Park” og danner hvert år d. 4. juli på den amerikanske uafhængighedsdag, rammen for Rebildfesten.”
Kilde: Wikipedia.

Samme smørre på Samsø

Dagen efter tikkede denne ind:

Det var i øvrigt netop i dette område på Samsø, at man i 2018 fandt en GULDBUKSEBI.
En art der ikke er registreret i Danmark siden 1937 – hvor stor mon chancen er, for at en koloni af guldbuksebier kan etablere sig i dette landskab?
Læs om fundet HER: https://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/forskerne-jubler-guldbuksebien-spottet-paa-samsoe-efter-80-aar

Får og honningbier

Det er år siden, PLAN Bi satte fingeren på den ømme punkt:
DET ER OS MENNESKER, DER ØDELÆGGER MULIGHEDERNE FOR VILDE BESTØVERE I VORES NATUROMRÅDER!

Vi lavede faktisk et Borgerforslag om lige dette – men det var tiden åbenbart ikke moden til: https://planbi.dk/plan-bi-vil-stille-borgerforslag-vil-du-vaere-med/

Situationen for vilde bier i vores NATURområder er “loose-loose”, fordi vi mennesker “plejer” med får – som gnaver samtlige urter ned til sokkeholderne – og hvor vi ikke fodrer får, og der måske ER blomster, så kommer vi rendende med vores honningbier.
Ligegyldigt hvad der sker i vores naturområder, så kommer det ikke vilde bier til gavn – ikke så længe vi sætter vores økonomiske interesser foran vilde dyrs!

LET´S BEE BETTER

Støt PLAN Bi´s arbejde for VILDE BIER: https://planbi.dk/stoet/

Kom nu….