PLAN Bi får sin egen rose

 In God bi-skik, Nyheder

Roser nævnes normalt ikke, når man taler om "gode bi-planter".

Det kan skyldes, at når der bliver talt om gode bi-planter, så er det som regel dem, der er gode for honningbierne - og det er roser ikke specielt.

Roser producerer nemlig ikke nektar i en mængde, som er værd at nævne - og det er jo nektaren, som er interessant for biavleren.

KØB PLAN Bi-ROSEN HER

Men HYBENROSER kan faktisk være rige på pollen - som de vilde bier jo skal bruge til deres bi-brød - madpakkerne til afkommet.

Bladskærerbier "klipper" stykker ud af glatte blade og fore deres redegange med bladstykkerne.

Og desuden har vi BLADSKÆRERBIER, som "klipper" stykker ud af glatte blade. Bladstykkerne bruges til at fore redegangene med - de bruger simpelthen bladstykker som tapet og som rumdeling.

Faktisk har vi en ROSENBLADSKÆRERBI i Danmark.

Og så er der atter andre vilde bier, som gerne vil lave deres redegange i udhulede grene - de kan også have gavn af afklippede rosengrene.

Og når vi så oven i købet har en rosenforædler, som siger: -Jeg har en rose, som bier, brumbasser og svirrefluer er HELT vilde med...

Så her er den:

 

MØD DEN NYE PLAN Bi-ROSE:

LOOKING IN YOUR EYES.

 

Det er den kendte rosenforædler, Rosa Eskelund, som har fremelsket den smukke busketrose, som changerer fra orange til pink.

Looking in Your Eyes har flotte, åbne blomster, som en bi let kan finde ned i.

Den bliver 40-60 centimeter høj og har en behagelig, mild duft.

Den blomstrer fra om sommeren til sent på efteråret, og den står vinteren igennem med smukke, orange hyben.

 

For fremtiden vil der gå et beløb til PLAN Bi, hver gang RosesForever sælger en licens til produktion af rosen, Looking in Your Eyes.

DU KAN OGSÅ KØBE DEN HER: https://shop.planbi.dk/products/plan-bi-rosen-looking-in-your-eyes

 

OM ROSA ESKELUND

-Mit almindelige arbejde er at lege bi, siger Rosa Eskelund tit, for det er der, det hele starter for en rosenforædler - i drivhuset med en pensel i hånden.

Sidste år fejrede Rosa Eskelund 40 års jubilæum som rosenforædler, og den kendte rosoman, Torben Thim skrev en bog om hende.

 

 

Recommended Posts