PLAN Bi i altinget.dk: Forhastet bestøverstrategi tjener kun erhvervet

Regeringen er ved at haste en bestøverstrategi igennem, selvom der mangler afgørende viden om vilde bier. Det er desværre ikke i biodiversitetens interesse – kun i biavlernes.

UPDATE: Det ligger nu fast: Aarhus Universitet bliver IKKE færdige med rødlistevurderingen af de vilde solitærbier (ca. 260 arter) INDEN 31.12.19. Og det er den dato, som er sidste frist for indlevering af af forslag til, hvad en kommende bestøverstrategi skal indeholde.
VIL SKAL ALTSÅ KOMME MED GODE RÅD OM FREMTIDEN – UDEN AT KENDE NUTIDEN.

Besked fra Aarhus Universitet v/Jesper Erenskjold Moeslund, postdoc ved Institut for Bioscience, 11. december 2019:
Vi er nu ved at få de sidste ting til at falde på plads, men rødlisten bliver ikke publiceret i år, men i starten af januar 2020.

—————–

 

DAV MAND – ØKSESKAFT
Fristen for at komme med input til en “biodiversitets-pakke” udløber 31.12.19. Det gælder også input til en BESTØVERSTRATEGI.
Samtidig går vi trippende rundt og venter på, at der skal komme en rødlistevurdering af vores ca. 260 arter af solitærbier…noget vi aldrig før har haft i DK. Rødlistevurderingen skulle komme ULTIMO 2019 – men den er ikke klar endnu, siger Aarhus Universitet…
PLAN Bi – og alle andre – risikerer at skulle komme med vores anbefalinger til en bestøverstrategi, UDEN at have fået klarhed over, hvordan disse enestående dyr rent faktisk har det :O
Torskedumt – eller med vilje?

LINK TIL DEBATINDLÆG: https://www.altinget.dk/miljoe/artikel/plan-bi-forhastet-bestoeverstrategi-tjener-kun-erhvervet

STØT VORES KAMP FOR DE BIER, SOM DER IKKE ER PENGE I – BLIV MEDLEM AF PLAN Bi:

https://planbi.dk/bliv-bi-ven/