Staten skjuler honningbi-kort for offentligheden

Nu kræver det en kode til Landbrugs- og Fiskeristyrelsen at få lov at se, i hvilke naturområder staten tillader biavlere at fodre deres husdyr.

SIDSTE NYT :

I STARTEN AF 2024 “FORSVANDT” DET INGERAKTIVE KORT OVER AREALER, UDPEGET TIL ØKO-BIAVL, IGEN, IGEN!
Nu er skal du ind og rode blandt en masse andre kort.
Men vi synes, ALLE har ret til at se, hvordan staten har udpeget samtlige vores naturområder til opsætning af bistader

Nu skal du ind og vælge “Arealer udpeget til økologisk biavl”, og derefter vælge år i dette link:

https://miljoegis.mim.dk/spatialmap?profile=lbst

(ALLER SIDSTE NYT ER, AT NU ER KORTET PÅ NEDENSTÅENDE LINK OGSÅ LAGT BAG ET LOGIN 26.02.19 – OG NÅR VI BROKKER OS I CYBERSPACE, SÅ FÅR VI ET NYT LINK: https://kms.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=321c6f58ceb1460b8eb0aba5b3e7c8ab SÅ MÅ VI SE, HVOR LÆNGE DET VIRKER DENNE GANG.)

En venlig læser har fundet kortet her: https://naer.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=f2b62eb893094784b077a8c3280fa274&fbclid=IwAR36xe_TW1pdHhs9Hgk-4WO_kRmo5pJj5AxMO1CdCkjfX3glTF8RyI3Z9u8

Men det ændrer IKKE på, at det er nærmest UMULIGT at finde kortet som privatperson – uden log ind til Landbrugs- og Fiskeriministeriet!
(Nu venter vi spændt på, hvor længe dét link virker – 3. webadresse på halvandet år vidner ikke om, at ministeriet er interesseret i at blive kigget efter i kortene…)

Det har været forsvundet en gang før – det interaktive kort over, hvilke områder staten har udpeget til produktion af økologisk honning. Men nu er det altså lykkedes honningbaronerne at presse Miljøministeriet til at gemme disse udpegninger bag krav om log ind-koder.

Sådan skrev vi, sidst kortet pludselig forsvandt.

De facto handler det her nemlig om ALLE vores naturområder!
For Danmark har simpethen ikke nok sammenhængende landbrugsareal, der dyrkes økologisk, til at biavlere kan producere økologisk honning andre steder end i vores allesammens naturområder. (Et øko-stempel på honning kræver, at der i en radius af 3 km. omkring bistaderne IKKE sprøjtes med pesticider på blomstrende afgrøder bl.a.).

Og staten inviterer gerne disse honningproducenter ind i vores naturområder – i kampen mod importeret øko-honning – og så til hest med vores TRUEDE VILDE BIER…..selvom der de seneste år er fremkommet det ene bevis efter det andet på, at det er en rigtigt dårlig idé at forære al blomsternæringen til husdyr – og det gælder selvfølgelig især i vores NATURområder!

Fordi det er gået op for os i PLAN Bi, hvor langt ind i magtens korridorer, biavlernes klæbrige fangarme rækker, så har vi selvfølgelig sørget for at tage screen-shots af både hele kortet og udvalgte dele af det, så dem får du her at se udfra devisen om, at man kun forsøger at skjule oplysninger for offentligheden, hvis man ikke har ren honning i krukken!

Klik på de små kort for at se dem i stor størrelse (De blå/lilla skraveringer er områder udpeget til øko-honning-produktion):

Søger du på kortet på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside, så bliver du nu mødt af denne side:

KAN DET VIRKELIG VÆRE RIGTIGT?

SKAL VI FINDE OS I, IKKE AT MÅTTE SE, HVOR STATEN TILLADER FODRING AF HUSDYR I VORES NATUROMRÅDER?

Læs med her og bliv klogere på, hvad uafhængige forskere mener om konkurrencen om føde mellem husdyrene, honningbier, og vores TRUEDE vilde bier: FORSKERE: HONNINGPRODUKTION TRUER VILDE BIER

PS. STØT gerne vores arbejde for VILDE BIER – det er nemlig en Davids-kamp-mod-Goliath at tale sagen for de bier, som der ikke er penge i.

SE MERE HER: