10 nye Naturnationalparker på vej – men det ser kun ud til, at vi når halvdelen af det lovede areal

Regeringen sidder nu med en “brutto-liste” på 23 arealer for, hvor ti nye naturnationalparker kan placeres. Kun ét af områderne lever op til den minimumsgrænse på 5.000 hektar, man havde sat sig – så set på “areal til vild natur” er der lang vej endnu.

Der er afsat 888 millioner til 15 naturnationalparker – målet var 60.000 hektar.
Der er udpeget fem. Først to og siden tre nye: Tre nye NaturNationalParker udpeget

Men med de forslag, der er i spil nu til yderligere 10 naturnationalparker, kommer vi måske op på ca. 30.000 hektar – altså kun omkring det halve areal af planen. Som du kan læse i denne artikel fra altinget.dk:
https://www.altinget.dk/artikel/regeringen-er-langt-fra-centralt-valgloefte-om-mere-natur

Læs pressemeddelelse om “brutto-listen” fra Miljøministeriet HER: https://mim.dk/nyheder/2021/sep/bruttoliste-naturnationalparker/

Natur UDEN produktion

De nye naturnationalparker bliver de første områder i Danmark, hvor vilde bier og andre bestøvere får førsteret til blomster-føden – altså er biavl forbudt i kommende naturnationalparker.
Det er af en enorm betydning for vilde bier, som alle andre steder må kæmpe med millioner af honningbier om føden!

Naturnationalparker er et af de tilfælde, hvor “size matters” – det handler simpelthen om at få STORE, SAMMENHÆNGFENDE STYKKER AF URØRT NATUR, så vi håber, at regeringen vil lægge sig i selen for, at vi kan få så store naturnationalparker som muligt.

LET´S BEE BETTER 🥰