Biodiversitet – biavler-style

 In Nyheder

Med et navn, som er BL værdigt, går biavlere nu på jagt efter bi-maden i den eneste periode på året, hvor der faktisk er overskud af blomster-mad i Danmark - FORÅRET.

Der er bare ALT galt med det her nye biavlerprojekt:

"Bee-O-Diversity"

  • De kalder det noget, det ikke er.
  • De lyver om, hvem der støtter dem.
  • De lyver om, tingenes rette sammenhæng ude i naturen.
  • De prøver at ændre naturen, så deres husdyr kan få snablen ned bi-maden, på det eneste tidspunkt på året, hvor vilde bier rent faktisk har en chance for at finde mad, uden at skulle kæmpe sig frem gemmen horder af husdyr.
  • OG - som krøllen på halen - så prøver de da lige, om de ikke kan få andre til at betale for deres nye honning-eventyr - den voksende andel af "biodiversitets-tosser" her i landet for eksempel.

Når vi ser på den her graf i PLAN Bi, tænker vi: "Oh no, der er kun overskud af mad = gode muligheder for vilde bier - i foråret her i Danmark. Fra midt-maj og resten af året er der ALT for mange honningbier i forhold til udbuddet af blomster. Gad vide, hvordan de vilde bier klarer sig resten af året?"

(Du kan læse mere om selve grafen - og forståelsen af den HERhttps://planbi.dk/hvornaar-mangler-der-bi-mad-i-danmark/).

MEN når biavlere ser på den samme graf, så tænker de åbenbart:
"Der ligger en kæmpe naturressource dér i foråret, som vi slet ikke udnytter. Dét må vi lave om på! Hvordan får vi avlet vores husdyr, så de også kan få snablen ned i forårets blomster? Og hvordan får vi andre til at betale for det?"

...og så kommer de op med et MISFOSTER som "Bee-O-Diversity"!

Her et citat fra forsiden:

"Vi vil lade bierne yngle om vinteren på samme måde som de gør i de varmere egne og finde en fodersammensætning der giver sunde og stærke individer som effektivt vil kunne bestøve blomsterne i det tidlige forår hvor antallet af bier er få." (Antallet af "bier" = antallet af honningbier. Red.)

...og endnu et citat:

"I klimakontrollerede rum vil vi udvikle sunde bier, der er klar til at bestøve blomster og indsamle nektar, når der er brug for det ude i naturen..."

MEN DER ER JO IKKE "BRUG" FOR HONNINGBIER I "UDE I NATUREN"!

DE ENESTE, SOM HAR "BRUG" FOR HONNINGBIER ER BIAVLERE OG RAPSDYRKERE!

BEE-O-DIVERSITY

Ørehængende navn, ikke? Bee-O-Diversity.com.
Nu vi allesammen begynder at tale om BIODIVERSITET...

Men det her projekt har lige så lidt med biodiversitet at gøre, som hønsehold i baghaven!

Selvfølgelig! For du kommer aldrig til at kunne klemme DIVERSITET ud af ÉN ART - det ligger ligesom i ordet "diversitet" - som i forskellighed.
Flere bier af den eneste bi-art, SOM MED GARANTI IKKE ER TRUET AF UDRYDDELSE giver altså ikke mere BIODIVERSITET!

FAKTISK er for mange honningbier direkte EN TRUSSEL mod vilde bier:

FORSKERE: HONNING-PRODUKTION TRUER DE VILDE BIER

Så det er svært ikke at tænke "Bæredygtigt Landbrug", når der kommer et nyt biavler-tiltag som dette, der direkte modarbejder biodiversiteten - men kalder sig Bee-O-Diversity.

Nok så interessant er det naturligvis også at se på, hvor biavlerne henter deres videnskabelige støtte til Bee-O-Diversity her i landet. Og svaret er: På KU - Københavns Universitet.

Dét, der IKKE er så overraskende, er, at du finder de samme to forskere blandt medunderskriverne på et nyeligt udgivet debatindlæg i en landsdækkende avis. Et debatindlæg, som vores frememste biodiversitetsforsker, Rasmus Ejrnæs, gav en sjældent hørt, harsk kritik med på vejen.
Du kan læse både det famøse debatindlæg OG Rasmus Ejrnæs´s hårde kritik HER:

LAD OS KÆMPE FOR DEN BIODIVERSITET, SOM IKKE BEHØVER BINDESTREGER!

LET´S BEE BETTER!

 

Recommended Posts