ER HONNINGBIER “NATURLIGT” HJEMMEHØRENDE I DK?

Ja. Men dem vi holder i dag har nærmest INTET genetisk tilfælles, med de vilde honningbier vi havde engang – og de levede overhovedet ikke, som honningbier lever her idag.

 
“Honningbier er naturligt hjemmehørende i Danmark – her har jo altid været honningbier,” siger biavlerne.
Ja. Indtil engang i 80´erne havde vi vilde honningbier i Danmark, men dem tog varroamider livet af. Varroamider som kom til landet med importerede husdyr-honningbier.

Genetisk set har de honningbier, man holder i stader i dag, nærmest
INTET tilfælles med vores oprindelige, vilde honningbier i følge bi-forskerne. Det er husdyr, som er fremavlet bevidst med honningproduktion for øje.

 
Og med hensyn til det der “naturligt” hjemmehørende, så kom familier af vilde honningbier altså aldrig op på 60.000 individer per familie, som man har i staderne i dag.
Og de vilde ville aldrig bo så tæt sammen, som biavlerne sætter deres stader op.
Vilde honningbier ville respektere hinandens territorier – alene af den grund, at de ville arbejde for at sikre artens overlevelse – altså at der er mad nok til alle.
(De havde jo ikke mennesker, som kom med sukkervand til dem, når “madkassen” var tom…).
Foto: Miljø- og Fødevareministeriet.
Det her har INTET med natur eller “naturligt” at gøre. Det er honningproduktion, og det foregår i alle vores naturområder. 🙁

For 1.750,-/året kan du f.eks. få lov at sætte op til 30 bistader op i Nationalpark Thy (Altså 1,8 millioner honningbier i højsæsonen):
Tilmed vil staten gerne have, at biavlerne producerer mere dansk, økohonning.
Og det kan kun lade sig gøre i vores naturområder: