HOKUS, POKUS…HALVTAG

Den 4. juni modtog Plan Bi 10.000,- fra Spar Nord Fonden. Ni dage senere er der kommet nyt halvtag på vores lille domicil. Det må da være tæt på verdensrekord i gennemførsel af støtteopgave?

I anledning af Spar Nords 200 års fødselsdag uddelte bankens fond, Spar Nord Fonden, 200 portioner af 10.000 kroner til almennyttige og velgørende formål.

Plan Bi var så heldige at modtage en donation, som vi fik overrakt af filialdirektør, Michael Bomholt Tøgersen, den 4. juni 2024.
Plan Bi-stifter, Nina L. Hansen, kippede selvfølgelig med følehornene, og sagde behørigt mange tak for donationen, som er øremærket til et nyt halvtag til organisationens lille domicil i Tørslev, Jægerspris.

Filialdirektør i Spar Nord, Frederikssund, Michael Bomholt Tøgersen, og stifter af Plan Bi, Nina L. Hansen.

Ni dage senere sidder der et nyt halvtag på domicilet:

Nu mangler der bare lidt sort maling (og nogen til at smøre det på), lidt “krummelurer” på nedløbsrøret, og en vandtønde.

Imponerende handlekraft

“Det er da bare imponerende handlekraft. Det glæder mig utrolig meget, at fondens donationer så hurtigt omsættes til realisme ude i den “virkelige” verden,” siger filialdirektør Michael Tøgersen. “Det er også af stor betydning, at pengene går til så vigtigt et formål, som at holde liv i nogle vilde biarter, så vi sikrer, at bestøvning også kan ske naturligt i fremtiden.”

Verdens bedste tømrermester

Der er kun ni dage mellem disse to billeder.

At vi har kunne komme fra ødelagt, nødrepareret blafre-halvtag, til luksus overdækning med læ og lys til bier og blomsterspirer, skyldes udelukkende vores enestående tømrermester Bjarne, fra Bredahl Kristensen ApS.

Vi havde spurgt, om 10.000 kunne dække materialer og 3-4 timers byggeledelse.
Men så står Mester Bjarne jo pludselig der fredag eftermiddag den 7. juni, og siger:

“Jeg har faktisk en sidsteårs-lærling, som ville have godt af at bevise, at han kan gennemføre sådan en opgave her alene….Så hvis I kan leve med, at det bliver materialer, vi har hjemme på lager, så kommer lærlingen, og går i gang mandag morgen?”
Kan man sige andet end “JA TAK” til sådant et tilbud?

Og der stod lærling Bent mandag morgen, og satte stilads op, og rodede med tommestok, vinkelmåler og vaterpas – og onsdag middag var han færdig.
Bent har både støbt stolper ned, flyttet vores ene espallier, og skåret “væggene” til, så bierne får mest muligt læ. Dét har med garanti IKKE været en let opgave, for domicilet er en gammel, beklædt skurvogn, som ikke har én eneste ret vinkel.

Og lærling Bent har nærmest ikke krummet et “hår” på en eneste blomst i Bi-Haven – på trods af at vi havde forsikret ham om, at: “alt kan klippes ned – og det meste kommer op igen…Selvfølgelig skal du have plads til at gå rundt her og arbejde.”

Så for os at se, er det thumbs up hele vejen rundt!
Lærling Bent er bestået med kryds og slange – og både banken og Bjarne står til stående ovationer!

TAK til Spar Nord og Bredahl Kristensen ApS.

Vi er SÅ taknemmelige, og nærmest lykkelige på biernes vegne!

Lys over land. Eller rettere: Lys over bier og blomster – så snart de kommer tilbage på rette hylde.

Vilde bier KAN ikke vente!

Alene de seneste 50 år har vi i Danmark mistet 20 arter af vilde bier. 20!

Yderligere 18 arter er lige nu opført som “kritisk truede”, mens andre 17 arter kun er “truede”.

VILDE BIER kan ikke vente på, at nogen i Folketinget maner sig op, og giver befolkningen det, de gerne vil have: Mere dansk natur!

STØT Plan Bi

Hvis du også synes, det er dybt uretfærdigt, at NATUR og VILDE BIER skal trække det korteste strå allevegne, hver gang, hele tiden – så meld dig ind i Plan Bi.
Så støtter du vores arbejde for de bier, der ikke er penge i: