Hollænderne har talt bier og svirrefluer. Mere end hver 4. insekt var en honningbi

Den 18. april var det “National Bitællings Dag” i Holland. 11.000 hollændere talte og registrerede over 200.000 bier og svirrefluer – mere end hver 4. af dem var vores husdyr, honningbien.

Det er fjerde år i træk, at hollænderne laver sådan en “bi-tællings-dag”, og på den baggrund konstaterer de, der der ikke er “massiv tilbagegang for bier i Hollands byområder”:

Fra The Guardian.

Til gengæld må hollænderne også konstatere, at ud af 200.000 registreringer af bier og svirrefluer, så var 55.000 af registreringerne af et husdyr: Honningbien.

Fra: https://www.nationalebijentelling.nl/

Det bekymrer Vincent Kalkman fra Naturalis.nl:

With more than a quarter of the bees recorded in the 2021 census being honey bees, a species propped up by beekeeping, Kalkman is concerned they could be competing with wild bees for food.
“The increase in the number of beekeepers in cities could result in increased competition for food between honeybees and wild bees,” he said.

Samme tendenser i DK

Det er ikke kun i Holland, at man observerer at vores husdyr udgør en meget stor andel af de blomsterbestøvende insekter.

Et studie af de blomstersøgende insekter på hustagene i Aarhus sidste år, viste for eksempel, at over halvdelen af de registrerede insekter var honningbier: