Se, hvor der produceres øko-honning i danske naturområder

Naturområder burde være for naturens dyr! Men i Danmark står der bistader i samtlige naturområder. Se på kortet, hvilke naturområder i nærheden af dig, som bruges til honningproduktion i stedet for biodiversitet.

Der er så lidt sammenhængende øko-landbrug i Danmark, at det praktisk taget er umuligt at producere øko-honning i Danmark – med mindre man kører honningbierne ind i vores naturområder.
– Og det gør man så!
I stor stil.

Landbrugsstyrelsen har ligefrem lavet et interaktivt kort, som viser, hvilke områder der er godkendt til produktion af øko-honning, og som du selv kan se, så drejer det sig om naturområder – ikke om landbrugsarealer!

VEJLEDNING:
Tryk på kortet herunder.
Når du kommer ind på kortet, skal du først vælge: “Arealer udpeget til økologisk biavl”.
Dernæst skal du vælge et årstal i kolonnen til højre.
Herefter kan du zoome ud og ind på kortet, og se detaljer fra dit lokalområde:

Vi kan ikke sige, hvor mange honningbier der er opsat i f.eks. Nationalpark Vadehavet, Nationalpark Thy eller på Vestamager – for hvor mange bistader der er opsat hvor, er omgærdet med et helt utroligt hemmelighedskræmmeri.
Det kan du læse mere om HER:
https://planbi.dk/kan-ministeren-svare-paa-hvor-mange-bistader-der-staar-hvor-i-danmark/

Men i 2018 stillede Alternativet spørgsmålet direkte till den daværende miljøminister, Esben Lunde Larsen (V), som derfor blev nødt til at svare.
Her er svaret:

Det drejer sig helt præcist om:

6.278 stader, som det ses af dette §20-svar fra Miljø- og Fødevareministeriet.

6.278 stader X 60.000 honningbier = 376.680.000 honningbier.
Men hvis vi regner med 80.000 honningbier/bistade, vil tallet være over 1/2 milliard husdyr, opsat i noget af det, vi regner som vores fornemmeste natur.

At købe øko presser på i den grønne omstilling…

Sådan er det måske, hvis vi taler om kartofler eller oksekød.
Men når det kommer til honning, så presser køb af øko-versionen INGEN i en grønnere retning.
Det eneste du kan være sikker på, når du køber dansk øko-honning er, at det er produceret i vores naturområder!

Jamen, det er jo sundt…

Honning er over 80% sukker.
Der er ingen i den vestlige verden, som mangler kulhydrater! Tværtimod.

Fra magasinet TÆNK:

Plan Bi arbejder for VILDE BIER

Vi har mistet 20 arter af vilde bier – alene de seneste 50 år:
https://planbi.dk/20-arter-af-vilde-bier-forsvundet-de-sidste-50-aar/

Vi må og skal have vendt den ekstremt negative udvikling!

Derfor arbejder Plan Bi for, at naturområder skal være for vilde bier.
Vi arbejder for, at biavl skal reguleres i vores bebyggede områder.
Og så har vi i øvrigt ikke tænkt os at blande os i, hvor mange bistader der sættes op i landbrugsland – som immervæk udgør over 60% af Danmarks areal! Vores eneste betingelse: At disse honningbier ikke køres ind og ud af vores naturområder og byer. Honningbier i landbrugsland BLIVER I LANDRBUGSLAND.

STØT PLAN Bi

Hvis du også synes, det er værd at kæmpe for de mest truede dyr i Danmark, så støt Plan Bi.
Vi har nu i snart 10 år kæmpet for de bier, som der ikke er penge i.