Over 10.000 biavlere i København

København bliver oversvømmet af biavlere, for hovedstaden er blevet valgt som værtsby for biavlernes årlige verdenskongres i 2025. Arrangørerne forventer over 10.000 deltagere.

En gang om året mødes biavlere fra hele verden for at diskutere – ikke hvordan de skal sørge for at passe på verdens vilde bier – men for at diskutere, hvordan de kan tjene flere penge, og finde nye måder at afsætte deres varer på til endnu flere kunder.

I år deltog 12.500 i den årlige “Apimondia” i Tyrkiet.
Vi taler det helt store set-up med en åbningsceremoni, der er et OL værdigt:

Vi bliver dyppet i honning og rullet i bivoks

Gaderne i København kommer til at flyde med honning – bogstaveligt talt.

Madmagasinerne kommer til at være fyldt med opskrifter med honning.

Landbrugsmagasinerne vil bugne af historier om “biernes” uundværlighed for fødevareproduktionen.

Finansmagasinerne vil cashe ind på artikler om honningbiernes bestøvnings økonomiske betydning for landbrugsproduktion – ikke hvad vilde biers bestøvning er værd.

Livsstilsmagasinerne vil svømme over i feelgood-historier om, hvordan honningbier kommunikerer indbyrdes, har følelser ligesom mennesker, og hvilken fantastisk indsats for ”miljøet”, naturen og samfundet biavlerne gør, når de holder honningbier.

De medicinske magasiner får god grund til at skrive endnu mere om diabetesmedicinen, der kan bruges som slankemiddel – honning er trods alt 98% glukose, altså sukker – og artikler om hvilke medicinske egenskaber biavlere tror, honning måske har.

De klerikale magasiner vil berette om verdens mest kendte biavler: Paven.

Og boligmagasinerne vil være fyldt med historier om, hvordan alle da lige kan klemme et bistade eller to ind i baghaven, og ad den vej ”give naturen en hånd”…

Bagsiden af medaljen

Dét du ikke kommer til at høre noget om, er den fødekonkurrence, som intensiv biavl påfører bestande af vilde bier.
Jo, jo. De siger, de bekymrer sig om vilde bier – men eftersom det er ANTALLET af deres husdyr, der er problemet, er det fuldstændigt tom snak!

At det er ren rundsnakning, sætter biavlerne selv en tyk streg under i præsentationen af Apimondia25 under overskriften: “Symbiosis between pollinators”.
MEN DER ER INGEN “SYMBIOSE” MELLEM BESTØVERE!
(Med mindre du taler om snyltebier, som udelukkende snylter på vilde bier – ikke honningbier).
DER ER SYMBIOSE MELLEM BLOMSTER OG BIER – men ikke mellem bierne indbyrdes.
DER ER UDELUKKENDE FØDEKONKURRENCE MELLEM BIARTER.

Men her påstår biavlerne altså, at der foregår “research and dialogue” i de nordiske lande, OG i Danmark, om den “nyligt, voksende bekymring” for hvad biavl har af negative konsekvenser på VILDE BESTØVERE – hvilket er direkte urigtigt!
Biavlere i Danmark gør tværtimod ALT for at undgå denne dialog. I 2022 spændte de ligefrem ben for, at dialogen kunne blive taget på Naturmødet:
https://planbi.dk/honningbier-og-deres-regulering-debatten-du-bare-ikke-maa-hoere/

Men her kan du altså se, hvordan erhvervet selv præsenterer sagen for verden:

ALT DET VI IKKE TALER OM

Når Apimondia25 sværmer hen over København, kommer du kommer ikke til at læse noget om, hvordan det var biavlere, der tog livet af Danmarks sidste vilde honningbier, eller hvordan sygdomme og vira spreder sig fra husdyr til bestande af humlebier.

Du kommer ikke til at høre om de dødsfald, som honningbier forårsager rundt om i verden, eller om årsagerne til at langt de fleste, der er overfølsomme overfor bistik, er biavlere.

Og det du slet ikke kommer til at høre noget om, er, hvilken rolle biavl spiller i den kedelige statistik, som viser, at verden er gået fra at have omkring 20.000 forskellige arter af vilde bier, til de cirka 3.400 arter man tror, der er tilbage idag.

I 50´erne dækkede 22.000 årlige fund over ca. 1.900 forskellige biarter.
I 10´erne dækkede 37.000 årlige fund kun over 860 forskellige biarter i gennemsnit.

https://planbi.dk/man-finder-under-halvt-saa-mange-forskellige-biarter-om-aaret-som-man-gjorde-i-50erne/

Du kommer heller ikke til at høre noget om, at honningbien er den eneste biart i verden, som med garanti IKKE er truet af udryddelse.

Vi kommer til at blive dyppet i honning og rullet i bivoks med støtte fra Wonderful Copenhagen, Københavns kommune, staten og EU.

Velbekomme!

STØT PLAN Bi

Nogen bliver jo nødt til at tale for de bier, der ikke er penge i. Særligt frem mod ´25, hvor vi vil blive oversvømmet af biavlernes gigantiske salgsmaskine…