PLAN BI RUNDER 15.000 FANS PÅ FACEBOOK

I august 2020 krydser PLAN Bi en milepæl i dansk cyberspace. 15.000 såkaldte “fans” følger os nu på Facebook. Det er flere end Danmarks biavlerforening, ByBi og Vilde bier i Danmark har – tilsammen!

15.000 danskere følger nu PLAN Bi på vores Facebookside:

Vi er nu større end Biavlerforeningen, ByBi og Vilde bier i Danmark – tilsammen! Større end Landbrug og Fødevarer.
PLAN Bi´s Facebook-side er som en rullende nyhedsvæg om vilde bier, og folk er MEGET aktive med at kommentere, dele og give udtryk for deres syn på sagen.
Til tider genererer vi lige så meget aktivitet på PLAN Bi´s side, som de store organisationer med over 100.000 følgere har.

Alt dette har vi opnået uden de store budgetter, uden et sekretariat med 70+ ansatte, og uden “venner” til at dele og udbrede “ordet”.
For de store organisationer, som BURDE bakke op om bi-sagen, har mere travlt med at pleje biavler-interesser i deres ledelser (https://planbi.dk/de-sendte-en-biavler/ og https://planbi.dk/wwf-tjener-penge-paa-at-saelge-adoption-af-honningbier/) – og de fleste faglige kræfter TØR ikke bakke os op, for de er presset af ledelsen og kollegaer på deres arbejdspladser – vores universiteter – til ikke at tage stilling i det betændte spørgsmål om FØDEKONKURRENCE BLANDT BIER.

Derfor er vi også ekstra stolte over resultatet – for det er i den grad opnået på trods. På trods af biavlererhvervets indædte kamp mod at få sandheden frem i lyset:
At bier selvfølgelig konkurrerer om føden – ligesom alle andre vilde dyr gør!

FORHISTORIEN

-Hvad laver alle de honningbier i vores allesammens naturområder?
Dét blev et skelsættende spørgsmål for PLAN Bi, som vi stillede i august 2017.
Pludselig fik vi samtlige biavlere på nakken.
-Har I jord i hovedet? -Stop “hetzen” mod honningbierne! -Hvad I fortjener er 27 erigerede langemænd!
Det er bare et lille udpluk af de mindst grimme ting, som biavlere siden har sagt eller skrevet om os.

For man må åbenbart ikke sige noget, som ikke er fordelagtigt, om honningbier og biavl – heller ikke selvom det er sandt.

Hvis I ikke er med os – så er I imod os, lader til at være spilleregelerne.

LOGIK FOR BUR-BIER
Prøv lige at forestille dig vores have, hvis vi IKKE havde fiskekvoter til at regulere fiskerierhvervet med…
Ingen prøver jo at bilde folk ind, at der kommer flere fisk i havet af, at fiskere fanger flere fisk.

Så hvorfor er der ikke andre end os, der protesterer mod biavlernes fantasi-billede af, at det skulle være til GAVN for biodiversitet og vilde bier, når de sætter deres bistader op?
Der kommer IKKE flere blomster af, at biavlere sætter deres husdyr op – der bliver blot flere munde at mætte! Og der er 60-80.000 honningbier i hvert bistade i højsæsonen – så vi taler altså om rigtigt mange ekstra munde at mætte, for danske biavlere har i gennemsnit ni bistader hver.

DET HANDLER OM PENGE
Med et gennemsnit på ni stader per biavler, så er vi langt forbi “selvforsyning”.

Fra hvert bistade kan man hvert eneste år høste mellem 35 og 80 kilo honning.
Hvis vi bare regner med 35 kilo/stade, så høster en gennemsnitlig biavler, med ni stader, altså 315 KILO honning om året.
Fortjenesten på at sælge denne honning stikker biavleren lige i lommen – for i modsætning til for eksempel jægere og lystfiskere, som skal indløse et jagttegn/fiskekort for at hive “gratis” goder ud af naturen – så skal en biavler ikke give noget tilbage til samfundet.
For de såkaldte fritidsbiavlere er det direkte, ubeskattet bi-indtægt, som stikkes lige i lommen.

RETTIDIG OMHU
Det siger sig selv, at når vi står på hovedet for at få kommuner, stat, virksomheder og private danskere til at pleje deres arealer, så der kommer FLERE blomster, så er vi ikke interesserede i, at det blot resulterer i FLERE FLYVENDE HUSDYR!

Derfor er vi nødt til at sikre os – sideløbende med arbejdet for flere blomster – at dette arbejde ikke blot resulterer i endnu flere honningbier.

DER SKAL PLANTES RIGTIGT MANGE BLOMSTER, BLOT FOR AT FODRE HONNINGBIERNE I BARE ÉT STADE.