Skrækken er, at al den ekstra blomsterrigdom bliver spist op af biavl

HJØRRING: Det er udelukkende menneskers hang til honning og bi-indtægt, som afgør, hvor mange honningbier vi har flyvende rundt i luften over os. Biavl er det eneste, fuldstændigt uregulerede erhverv i Danmark.

Det er jo svært at få armene ned over succes-udsendelserne fra Hjørring, med bonderøven, Frank Erichsen som vært: Giv os naturen tilbage.
På bare ét år talte forskerne dobbelt så mange vilde bier, og antallet af forskellige arter i stikprøverne steg med en tredjedel – på ét år!
Sådan redder man vilde bier! Link til udsendelserne HER:

Men vi mennesker kan desværre hurtigt og effektivt stikke en kæp hjulet på vilde biers fremgang i Hjørring og omegn.
For pollen og nektar er IKKE en uudtømmelig naturressource, og når der absolut ingen kontrol er med, hvor mange mennesker der sætter honningbier op, så kan plusset på blomster-kontoen i Hjørring meget hurtigt blive til et minus, og forsvinde ned i maven på en honningbi – og videre ud til forbrugerne.

Mere vil have mere…

Det siger sig selv, at én honningbi ikke er problemet. Heller ikke ti eller tusinde.
Det er ikke Hr. Hansen og hans to bistader i baghaven, der er problemet. Problemet er, som sædvanlig, at vi menneskers øje for en god forretning har det med at tage overhånd. Hangen til honning og bi-indtægt kan hurtigt blive for meget for naturen.
Problemet er, at nogen åbenbart tror på, at biavlere er anderledes end alle andre mennesker – at de som de eneste skulle være i stand til at regulere sig selv til fordel for naturen. As if!
Citat fra en kommentartråd på vores Facebook-side:


Mere vil have mere – som dette udklip fra forordet til en bog om biavl med al tydelighed viser:

Skrækscenariet er, at mange hjørringgensere nu kigger sig omkring og tænker: -Nu er her jo mange flere blomster. JuBiii, nu skal vi have gratis honning og tjene en skilling ved havelågen.

Og endnu værre ser det ud, hvis nogen stadig tror på, hvad biavlerne har bildt os ind i årtier: At opsætning af honningbier ligefrem GAVNER biodiversiteten…

PRISEN PER BISTADE I NATURENS HUSHOLDNINGSREGNSKAB

Her har et hold forskere sat et regnestykke op for, hvad prisen for vilde bier er, hver gang vi mennesker sætter bistader op:

Hvis vi sætter 40 bistader op i et vildt område i tre måneder, så indsamler disse honningbier så meget pollen, at det svarer til “madpakker” til 4 millioner vilde bier.

Honningbierne i ét bistade indsamler så meget pollen, at det ville kunne blive til 33.000 “madpakker” til afkommet af en gennemsnits størrelse vild bi – OM MÅNEDEN.

LÆS HELE STUDIET HER:

Og der bliver bare flere og flere honningbier i Danmark: