Vores samarbejdspartnere

PLAN Bi er en naturorganisation, hvis ledelse består af folk, som ikke er naturfaglige eksperter. Vi kan organisere, formidle og skabe opmærksomhed om vores sag – men ekspertviden henter vi udefra.
Det vil sige, at vi med tiden vil have samarbejde med en hel vifte af eksperter – i bier, i planter, i naturforvaltning, i “Smart Farming” osv.
Efterhånden som vi finder nye eksperter at arbejde sammen med, vil de blive opført på denne side, så du til enhver tid kan se, hvorfra vi henter vores fakta.

CLAUS RASMUSSEN har velvilligt været med i opstarten af vores pilotprojekt: PLAN Bi-Frederikssund

Til vores efterårsevent “Den om BIEN og CHILIBLOMSTEN” holdt Claus Rasmussen et lille foredrag om vilde bier og snakkede bi-hoteller med de lokale, sammen med naturvejleder i Frederikssund, Per Marborg.

CLAUS RASMUSSEN har en Ph.D. i entomology – eller insektlære, og er til daglig adjunkt ved Institut for Bioscience på Aarhus Universitet.
Han har netop færdiggjort et stort studie om Danmarks vilde bier og deres foretrukne værtsplanter. LÆS MERE HER

Claus Rasmussen har siden 1997 arbejdet med bier fra hele verden og har senest blandt andet med støtte fra 15. Juni Fonden, kigget på vilde danske bier.

Hans nyeste forskningsprojekt hedder: Vilde danske bier – også i fremtiden?

PLAN Bi følger spændt med i Claus Rasmussens forskning, og vi vil løbende rapportere om delresultater fra denne forskning.

Charlotte Skov holder foredrag om vilde bier

SIDSTE NYT: Du kan komme til bi-foredrag med Charlotte Skov 20. maj i Frederikssund.

LÆS MERE HER

CHARLOTTE SKOV har 20 års erfaring i at studere og observere vilde bier.

Hun er uddannet biolog fra Aarhus Universitet og zoolog fra University of Florida, USA. Desuden har hun skrevet speciale om enlige specialistbier i Danmark og en ph.d. afhandling om duftstofsamlende orkidébier i Latinamerika.

Charlotte Skov har desuden arbejdet på projekter om bier i Norge og på Kanarieøerne og har medvirket i Natursyn-programmer på DR’s P1 om bier, orkidéer og bestøvning.

Hun har holdt foredrag om vilde bier for bl.a. biavlerforeninger og undervist i bier på Aarhus Universitet.

Desuden har hun skrevet artikler om vilde bier.

Charlotte Skov underviser i biologi og naturgeografi ved Middelfart Gymnasium og HF.

“Hvad er en bi?” Charlotte Skov startede med Adam og Eva, da hun først tryllebandt mere end 70 nysgerrige  lokale på Gerlev Kro i Jægerspris. Dernæst gav hun næsten det samme antal landmænd og erhvervsfolk en lidt mindre grundig, men stadig fascinerende indføring i “Den om bien og blomsten”.

Anledningen var et orienteringsmøde om opstarten af PLAN Bi-Frederikssund – som er pilotprojekt for PLAN Bi.

KURSUS I GOD BI-SKIK – GERLEV KRO 18. JANUAR 2017 ML. 15 OG 18.00.

ORIENTERINGSMØDE OM PLAN BI-FREDERIKSSUND MED HONNINGMIDDAG OG KURSUS I HJEMMELAVET SNAPS