Kommentaren bliver et JuBiiiiiiii – med forbehold – herfra.
Inden udgangen af 2021 har Danmark et biodiversitetsråd – ligesom vi har f.eks. et klimaråd. Det annoncerede Miljøministeriet 14. juni.
Et uafhængigt råd der skal rådgive regeringen i biodiversitets-spørgsmål er jo en god ting!
Der hvor vores bekymring starter, er i udpegelsen af medlemmer:
Eksperter indstilles af universiteterne
Rådet kommer til at bestå af en formand og otte menige medlemmer, som alle bidrager med forskellig ekspertise til, hvordan vi forbedrer biodiversiteten i Danmark. Det gælder for eksempel viden om natur, miljø, økonomi og friluftsliv.
Formanden og de otte medlemmer udpeges af miljøministeren for perioden 2021-2024, og Rektorkollegiet skal indstille kandidater. Den proces går i gang nu.
Citat fra miljøministeriets pressemeddelelse: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nu-far-danmark-et-biodiversitetsrad?publisherId=13560422&releaseId=13623989
Er universiteterne “uafhængige”?
De otte menige medlemmer af biodiversitetsrådet skal indstilles af universiteternes rektorer.
PLAN Bi´s problem med dette er, at vi i løbet af de seneste par år har måttet “kølhale” hele tre universiteter, fordi de åbenbart ikke kan skelne mellem vilde bier og husdyr-bier.
Derfor vil vi følge udpegelsesprocessen nøje – for hvis der er noget, vi har lært, så er det, at danske universiteter er alt andet end uafhængige, når det kommer til bi-biodiversitet.
Herunder vores artikler om universiteternes problemer med uafhængigheden, når det kommer til bier: