JuBiii. Ny australsk plan for “native bees”

God nyhed, tænker man. Men glæden flyver hurtigt væk. Den nye australske plan går ud på at gøre arter af vilde, native bees, til husdyr, og tjene store penge på at få endnu flere arter af husdyr-bier.

Når man så dykker ned i den nye australske “Australian Native Bee Strategic RD&E Plan“, så opdager man, at det er en plan for at indfange vilde, såkaldte “stingless bees”, (som producerer honning), gøre dem til husdyr, opformere dem og sælge dronninger af dem rundt på hele det australske kontinent.

Kort sagt: Planen går ud på at tjene penge, og på at få flere forskellige arter af husdyr-bier, som biavlere kan udnytte til produktion.

Fotos fra selve planen: https://www.agrifutures.com.au/wp-content/uploads/2022/02/22-003.pdf

Invasive honningbier

I Australien har de også masser af europæiske honningbier – der vel nærmest burde anses som en invasiv art, da de aldrig har hørt hjemme i australsk natur.Down under har de nøjagtigt de samme kampe med biavlere, som vi har her i Danmark: Må der være bistader i naturområder:


Vores bud er, at de australske biavlere satser på, at de får lov til at “køre” deres nye husdyr direkte ind i de australske naturområder med de her stingless honeybees – da de jo er “hjemmehørende”.